skip to Main Content

Lean i tavleproduktionen

René Mørk Sand er afdelingsleder i Elektro Gruppens tavleproduktion og har været i virksomheden siden 2008.

René har set, hvordan tavleproduktionen har udviklet sig igennem årene. Og der er sket meget.

Vi har udviklet os rigtig meget, siger René da snakken falder på, at produktion kører efter Lean principper. Du skulle have set for år tilbage, da havde vi armene over hovedet, fordi vi kunne producere omkring 300-400 tavler om året. Det syntes vi var ret godt gået, og det var det også dengang. Men allerede året efter kunne vi producere omkring 6500 tavler.

At arbejde med Lean har gjort arbejdet i produktionen mere effektivt og det betyder ganske enkelt, at kunderne får mere. Produktionen er modellerbar, hvilket betyder, at der kan flyttes rundt i opsætningerne for bedst muligt at tilpasse produktionen til opgaven. Det har hjulpet til at levere et mere ensartet produkt af meget høj kvalitet og til en god pris. Det betyder, at vi er meget mere konkurrencedygtige, siger Renè.

Elektro Gruppen er en dansk virksomhed med dansk produktion, og sådan skal det fortsætte med at være, fortæller René. Her tager han igen udgangspunkt i Lean. Det, at vi kører Lean produktion, gør os ekstremt effektive og det betyder, at vi kan forsætte med at producere i Danmark og samtidig være konkurrencedygtige og have stor fokus på kvalitet og på vores kunder.

Når man ser på vores tavleproduktion, så ser man en produktion, der er omstillingsparat og agil i markedet. Når vi er agile i vores produktionsform, så får vores kunder også et agilt produkt, og derved bliver de også agile i deres marked, hvilket er et stærkt konkurrenceparameter ved slutbrugeren, siger René.

Vores kunder kan regne med os

Vi er vores kunders samarbejdspartner, og vi er ikke bange for at skubbe til dem og komme med inputs til deres produkt. Man kan nok kalde os den kritiske leverandør, forklarer René. Hvis vi kan se forbedringer allerede i idefasen, så er vi ikke bange for at sige det. Vi forsøger altid at give vores kunder det ekstra, som de ikke forventer, fortæller han videre.

René fortæller, at det er vigtigt for ham som leder at inddrage medarbejderen. Vores medarbejdere har selv indflydelse på deres arbejdsdag. De bliver skubbet lidt til og udfordret i tankerne omkring deres arbejdsdag, og hvad de selv kan gøre bedre næste dag siger René. Det er vigtigt i en forbedringskultur, at vi er en hær, der løfter sammen. En flok kan løfte meget mere sammen, end en enkelt person kan alene, forklarer Renè.

René sætter fokus på, at Elektro Gruppen udmærket er klar over, hvor svært det kan være at skulle outsource sit produkt og hvor mange tanker, der kan være omkring, at skulle gøre det. Jeg ved godt, at kunder er bekymrede for, om deres produkt kan laves lige så godt, som de selv kan lave det, om det kan laves til den rigtige pris og kvalitet. Men jeg kan med ro i stemmen sige, at vores kunder får meget mindre at bekymre sig om. Det, som de bestiller, vil altid blive leveret i top standard og til tiden, siger Renè.

Men hos Elektro Gruppen er der stor forståelse for, at det kræver overvejelser at give sit produkt fra sig, og lade andre producere det og endda måske komme med optimeringsforslag. Derfor er der også en nøje tilrettelagt plan for alle projekter i huset.

Læs mere om vores tavleproduktion her.

tavleproduktion
tavleproduktion hos elektro gruppen
Tavleproduktion hos Elektro Gruppen
Tavleproduktion
Back To Top
Kurv

Kurv

Varen er fjernet. Fortryd

Indtast venligst din email adresse E-mail og kodeord er ikke korrekt eller e-mailen findes ikke.

Skjul Du skal angive dit kodeord

Glemt dit koderod?

Indtast venligst dit navn

Indtast venligst din adresse

Indtast venligst postnummer Indtast venligst by

Please enter your country

Indtast venligts dit telefonnummer

Indtast venligst din email adresse

You must accept our terms to be able to signup

Glemt dit kodeord? Indtast venligst din email adresse.
Du vil herefter modtage en mail med et link til ændring af din adgangskode.

Error message here!

Tilbage til login

Close